Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μεγάλη κομπίνα με φάρμακα στο Λαύριο

Απάτη φαρμακοποιού από το Λαύριο με παράνομες συνταγογραφήσεις, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, φαίνεται πως συνδέεται με μια πρωτοφανή ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων που βρέθηκε τυχαία, πριν από εννιά μήνες, από τον σπηλαιολόγο Θάνο Ξανθόπουλο και την ομάδα του, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου.
Ύστερα από έρευνες και ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ...φαρμακεία της περιοχής Λαυρίου, διαπιστώθηκε πως ένας φαρμακοποιός από το Λαύριο, συνεργαζόμενος με γιατρό της περιοχής, ζημίωσε τα ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου με πάνω από 36.000 ευρώ, με την κομπίνα των παράνομων συνταγογραφήσεων.
Η απάτη διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε στο φαρμακείο του, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων του.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι πρόκειται για "μία υπόθεση δύο συγγενών, ενός φαρμακοποιού και ενός γιατρού από το Λαύριο, οι οποίοι είχαν στήσει μια μεγάλη κομπίνα".
Ο κ. Λουράντος εξήγησε ότι για να συνταγογραφηθούν παρανόμως φάρμακα, χρειάζεται η συνεργασία γιατρού, φαρμακοποιού και ασφαλισμένου, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται και εν αγνοία του τελευταίου. Οικονομικό όφελος έχει ο γιατρός και ο φαρμακοποιός, ενδεχομένως και ο ασφαλισμένος, οι οποίοι μοιράζονται τα κέρδη από τις συνταγογραφήσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια και σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέα", ενώ τόνισε ότι "οποιαδήποτε απάτη θα πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται".

Επεσήμανε, δε, ότι "μόνο η μηχανοργάνωση όχι μόνο για τους φαρμακοποιούς, αλλά και για τους γιατρούς, μπορεί να λύσει το πρόβλημα".

Ο κ. Λουράντος κατέληξε λέγοντας, "σε κάθε κλάδο υπάρχουν και οι επίορκοι. Στα 11.000 φαρμακεία, εάν υπάρχουν και δέκα περιπτώσεις απατεώνων, αυτό σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ολόκληρο τον κλάδο. Τους επίορκους πάντως τους στέλνουμε στην πυρά, τους περνάμε πειθαρχικό, τους κλείνουμε τα φαρμακεία".
πηγη: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails