Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά και των δύο κατηγορουμένων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης, κατά την αγόρευσή του με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
«Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλλα και πυροβόλησε δύο φορές», επισήμανε στην αγόρευσή του ο κ. Λακαφώσης. Επικαλούμενος καταθέσεις μαρτύρων στο... δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι σκόπιμα και ψευδώς «αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό» προκειμένου να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους θέση. Τόνισε μάλιστα ότι το περιστατικό της σε βάρος τους επίθεσης δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση την αντίδρασή τους.
Ο κ. Λακαφώσης υποστήριξε ακόμα ότι οι δύο ειδικοί φρουροί αποφάσισαν από κοινού να επιστρέψουν πεζή στο σημείο της δολοφονίας τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την επικινδυνότητα της περιοχής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να πάνε στον τόπο της επίθεσης αλλά είτε να πάνε στη Λ. Αλεξάνδρας από άλλο δρόμο είτε να ζητήσουν τη συνδρομή της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση φυλάσσοντας τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το τέλος της αγόρευσης του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά και υπεράσπισης, προτού οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας αποχωρήσουν από την αίθουσα και σε μυστική διάσκεψη λάβουν την απόφασή τους, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Φτάνει έτσι στο τέλος μια από τις σημαντικότερες δίκες των τελευταίων ετών, στην διάρκεια της οποίας κατέθεσαν 60 μάρτυρες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 17 Φεβρουαρίου...
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails