Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

B' ΓΥΡΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ "ΜΑΧΗ" ΣΕ 11 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με δύο περιφέρειες κερδισμένες στον α΄ γύρο οδηγείται το ΠΑΣΟΚ στη μάχη της επόμενης Κυριακής. Το κυβερνών κόμμα έχει ήδη σίγουρα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την οποία κερδίζει από τον α΄γύρο ο Γιάννης Μαχαιρίδης και βρίσκεται πολύ κοντά στο να βάψει «πράσινη» και την Κρήτη καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης έπιασε το 50%
Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τώρα που... το δίλλημα των πρόωρων εκλογών έφυγε από τη μέση με σημαία τον «Καλλικράτη» μπορούν να κερδίσουν περισσότερες από οκτώ περιφέρεις ώστε να «ισοφαρίσουν» την εικόνα του α΄ γύρου.

Πως προκύπτουν οι άνω των οκτώ περιφερειών; Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι θα κερδίσουν τέσσερις:

- τη Δυτική Ελλάδα με τον Απόστολο Κατσιφάρα ο οποίος προηγείται καθαρά στον α΄ γύρο από τον αντίπαλο του Γιώργο Παπαναστασίου (43,2 έναντι 26,7%),
- την Αττική, καθώς ο Γιάννης Σγουρός (20,4%) εκτός της διαφοράς των 3,5 μονάδων από τον Βασίλη Κικίλια (20,4%) υπολογίζει στις ψήφους του Γιάννη Δημαρά (16%), του Γρηγόρη Ψαριανού (3,8%) (ήδη ο Γ. Κακουλίδης, μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς με δηλώσεις του στον Φλας τόνισε ότι θα προτέινει το κόμμα του να ψηφίσει Γ. Σγουρό) αλλά και τμήματος των ψηφοφόρων του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιου του ΣΥΝ, Αλέξη Μητρόπουλου (6,2%),
- Τη Στερεά Ελλάδα όπου ο Κλέαρχος Περγαντάς προηγείται καθαρά (39,1 έναντι 35,2%) του Θανάση Χειμάρα αν και ο δεύτερος δηλώνει ότι υπολογίζει στο β΄γύρο στο 7,92% του Νίκου Παπανδρέου του ΛΑΟΣ.
- τα Ιόνια όπου παρότι ο Ηλίας Μπεριάτος βρίσκεται πίσω από τον υποψήφιο της ΝΔ Σπύρου Σπύρου (25,5-30,4%) θεωρούν ότι λόγω της μεγάλης «δεξαμενής» του «αντάρτη» Γιώργου Καλούδη (19,7%) έχει πολλές πιθανότητες την ερχόμενη Κυριακή.

Πολλές πιθανότητες νίκης θεωρούν ότι έχουν σε ακόμη δύο:
- Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη όπου ο Άρης Γιαννακίδης έχει βραχεία κεφαλή από τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Παυλίδη (41,75 έναντι 41,08%)
- Στην Πελοπόννησο όπου ο Πέτρος Τατούλης παρά την τεράστια πίεση που δέχθηκε από το μηχανισμό της ΝΔ και το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά κράτησε το προβάδισμα (41,75 έναντι 40,9%)

Μεγάλη «μάχη» θεωρούν ότι θα δοθεί:
- Στο Βόρειο Αιγαίο όπου ο Νάσος Γιακαλής υπολείπεται δύο μονάδων (36, 32 έναντι 38,28%) του υποψήφιου της ΝΔ Πάυλου Βογιατζή και σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι ψηφοφόροι του Στρατή Κόρακα του ΚΚΕ (15,74%) και του ΣΥΝ (4,21%)
- Στη Θεσσαλία, όπου ο Απόστολος Παπατόλιας υπολείπεται του Κώστα Αγοραστού (34,85-38,59%) και σημαντικό ρόλο θα παίξει το 13,1% του Βαγγέλη Μπόυτα του ΚΚΕ
- Στην Ήπειρο όπου ο Βαγγέλης Αργύρης υπολείπεται σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων (38,69 έναντι 44,76%) του υποψήφιου της ΝΔ Αλέκου Καχριμάνη. Και εδώ θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι ψήφοι του ΚΚΕ (8,37%) αλλά και του ΣΥΝ (3,59%)

Λιγότερες πιθανότητες θεωρούν ότι έχουν:
- Στην Κεντρική Μακεδονία όπου θεωρείται επιτυχία ο Μάρκος Μπόλαρης κατάφερε να πάει στον β΄ γύρο τον Π. Ψωμιάδη αλλά η διαφορά είναι μεγάλη (43,2 έναντι 30,68%)
- Στη Δυτική Μακεδονία, παρά την καλή εμφάνιση του «νέου» Γιάννη Παπαϊορδανίδη ο οποίος υπολείπεται του Γιώργου Δακή σχεδόν 8 μονάδες (38,4 έναντι 46,3)

Στην αντίπερα όχθη στη ΝΔ πάνε για το +7 προκειμένου να ολοκληρώσουν την "επαναφορά" για την οποία μίλησε ο Α. Σαμαράς

Στη Ρηγίλλης θεωρούν σίγουρες:
-Την Κεντρική Μακεδονία
-Τη Δυτική Μακεδονία

Πολύ πιθανές:
- Την Ήπειρο
- Τη Θεσσαλία
- Το Βόρειο Αιγαίο
- Την Πελοπόννησο
- Την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Μεγάλη «μάχη» θεωρούν ότι θα γίνει:
- Στη Στερεά Ελλάδα
- Την Αττική
- Τα Ιόνια

Λίγες πιθανότητες θεωρούν ότι έχουν:
- Στη Δυτική Ελλάδα

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails