Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εννιά νεκροί από την πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα στο Τεπελένι

Στους εννιά ανέρχονται οι νεκροί και στους 20 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, από το δυστύχημα που σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα -Ιωάννινα ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης τα αλβανικά σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν την... ανάσυρση των σορών και των τραυματιών από τα συντρίμμια του λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπαλς.

Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.

Έγινε γνωστό οτι το λεωφορείο απο το Τουριστικό Γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελεί την διεθνή λεωφορειακή γραμμή Αθήνα-Τίρανα-Αθήνα, είχε ξεκινήσει απο τα Τίρανα στις 7 το βράδυ και όχι απο την Αθήνα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και μετά απο 2,5 ώρες ταξιδιού, έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων - Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποίσει.

Το λεωφορείο όμως γλύστρισε, έφυγε απο την πορεία του και έπεσε στην χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες, περνούσαν απο το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ανέσυραν απο το λεωφορείο μια νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισσα και έναν νεαρό Αλβανό, τραυματίες και οι δύο και με το αυτοκίνητό τους τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπάλς.

Ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε έλαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Η ανάσυρση τραυματιών και νεκρών απο την χαράδρα ήταν πολύ δύσκολο έργο, και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

πηγη:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails