Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Πολιτιστικές βόλτες με ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση

Τη λειτουργία ειδικών τουριστικών λεωφορείων, δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου, τα οποία θα περιηγούνται στις πόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να βλέπουν καθ' οδόν τα κυριότερα μνημεία, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση, προωθούν το υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης και το υπ.Μεταφορών.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Μεταφορών προωθεί κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις θέσης σε κυκλοφορία και οι όροι λειτουργίας των ειδικών αυτών λεωφορείων, των οποίων το μεταφορικό έργο συνίσταται στην λειτουργία ειδικών τακτικών γραμμών σε προκαθορισμένη κυκλική διαδρομή και με προκαθορισμένη συχνότητα και στάσεις.
Τα συγκεκριμένα λεωφορεία είναι σχεδιασμένα κατά το πρότυπο πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων διαφόρων χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.
Με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων εξειδικεύεται το έργο των λεωφορείων αυτών, η διαδικασία της έγκρισης της ειδικής διαδρομής που θα ακολουθούν και η θέση κυκλοφορίας τους, καθώς επίσης και η διαδικασία για την έκδοση του τύπου και η ταξινόμησή τους.
Τα εν λόγω λεωφορεία δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση σε τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες.
Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, χάριν των προγραμματισμένων στάσεων, να κατεβούν και να περιηγηθούν στα ομορφότερα σημεία της πόλης.
πηγη:in.gr



ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails