Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Το Green Festival στα Τρίκαλα

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης - HUMANET, με δράση σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, οργανώνει από 8 έως 10 Αυγούστου το 1ο Green Festival που γίνεται στη χώρα μας και είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.
Οι εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθούν, συμβολικά, στην περιοχή του Ασπροποτάμου, ορεινά του νομού Τρικάλων από όπου πηγάζει ο ποταμός Αχελώος. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα το Σάββατο 9 Αυγούστου και ώρα 10.30 πμ. αφιερωμένη στο περιβάλλον, με ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας από το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού, της πολιτικής κλπ.
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, καταγόμενος από την περιοχή, Νίκος Λέγκας. Οι εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων και τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 10 Αυγούστου, περιλαμβάνουν, το μεσημέρι, καθαρισμό του ποταμού, πάρτι στην πλαζ Αλέκος στην Τζιούρτζια, με ζωντανή μουσική από γνωστά μουσικά συγκροτήματα, ενώ τα παιδιά θα ζωγραφίζουν για το περιβάλλον, και το βράδυ οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην Αυλή του Πύργου Μαντάνια με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails