Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε ισλαμιστική ομάδα--Το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες

Νέο βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ομάδα ισλαμιστών, σύμφωνα με αμερικανική ομάδα που παρακολουθεί την εξτρεμιστική δραστηριότητα.
Στο βίντεο, με ημερομηνία την 1η Αυγούστου, εικονίζεται φλεγόμενο το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων και μία εικονική έκρηξη πάνω από ολυμπιακή εγκατάσταση.
Ακούγονται ακόμη σχόλια στην γλώσσα των Ουιγούρων Τούρκων που ζουν στη βορειοδυτική Κίνα. Οι Ουιγούροι καταγγέλλουν ότι είναι θύματα διώξεων και διακρίσεων από την κυβέρνηση της Κίνας.
Το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν φέρεται να είναι υπεύθυνο για το βίντεο ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι ομάδα που προέρχεται από ισλαμιστικούς αποσχιστικούς κύκλους που δρουν στην δυτική Κίνα και έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
Ένα άλλο παρόμοιου περιεχομένου βίντεο είχε δημοσιεύσει η ίδια ομάδα στις 23 Ιουλίου.
Τους τελευταίους μήνες οι κινεζικές Αρχές δηλώνουν ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν ομάδες που απειλούν την ασφάλεια των Αγώνων. Έχουν επίσης ανακοινώσει δεκάδες συλλήψεις υπόπτων και τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών, κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Την περασμένη Δευτέρα, 16 Κινέζοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και ισάριθμοί τραυματίστηκαν σε επίθεση δύο ενόπλων εναντίον τελωνειακού σταθμού στην επαρχία Ζινζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα. Οι Αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση «τρομοκρατική».
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails