Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Μήνυμα με σφοδρή επίθεση κατά του Πακιστάν από τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι--Στο στόχαστρο η σχέση με τις ΗΠΑ

Βολές κατά της πακιστανικής κυβέρνησης για την συνεργασία της με τις ΗΠΑ περιέχει το μήνυμα του θεωρούμενου σαν δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αιμάν Αλ Ζαουάχρι.
Το Πακιστάν κυβερνάται σχεδόν «από την αμερικανική πρεσβεία» ακούγεται να λέει ο ένας άνδρας που κατά μεγάλη πιθανότητα είναι ο ίδιος Αλ Ζαουάχρι.
Στο βίντεο, διάρκειας περίπου μίας ώρας, εικονίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Αλ Σαρίφ, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού που ανέλαβε την διακυβέρνηση μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Ακόμη, ο Αλ Ζαουάχρι απευθύνει κατηγορίες κατά του προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ λέγοντας ότι πρόδωσε τους μουσουλμάνους όταν παρείχε υποστήριξη στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Ο Περβέζ προσέβαλε και υπονόμευσε την κυριαρχία του Πακιστάν επιτρέποντας στη CIA και το FBI να ενεργήσουν ελεύθερα στη χώρα», τονίζει και αναφέρεται σε συλλήψεις, ανακρίσεις, βασανισμούς και κρατήσεις. Καλούνται ακόμη οι Πακιστανοί στρατιώτες να ξανασκεφτούν τον ρόλο τους στις συγκρούσεις, καθώς συχνά μάχονται κατά συμπατριωτών τους.
Στο βίντεο γίνεται αναφορά στην αιματηρή πολιορκία του Κόκκινου Τεμένους στο Ισλαμαμπάντ η οποία εξόργισε τους εξτρεμιστές ισλαμιστές στη χώρα όταν ο στρατός την κατέστειλε με τη βία. Ο Αλ Ζαουάχρι ζητά τέλος να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ ή να στηρίξουν τους αντάρτες.
Το ηχητικό μήνυμα, όπου ο Αλ Ζαουάχρι ακούγεται να μιλά στα αγγλικά, μεταδόθηκε από το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARY.
Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάρχι, Αιγύπτιος ιατρός και στενός συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν, θεωρείται ότι κρύβεται στην περιοχή των συνόρων Πακιστάν και Αφγανιστάν, σε μία ορεινή και δύσβατη ζώνη που δεν ελέγχεται απόλυτα από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στενή σύμμαχος του Πακιστάν, πιέζει για τον εντοπισμό των ανταρτών Ταλιμπάν που δρούν στα σύνοτρα με το Πακιστάν.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails